Terveysviranomaiset ovat vahvistaneet, että kofeiinin maltillisella nauttimisella ei ole mitään epätoivottuja vaikutuksia.

Monet viranomaistahot eri puolilla maailmaa ovat tarkastelleet kofeiinin vaikutuksia. Esimerkiksi Kanadan terveysministeriö Health Canadan tutkijat tekivät laajamittaisen selonteon kofeiinia käsittelevästä tieteellisestä kirjallisuudesta (Nawrot ym., 2003). He tulivat tämän selonteon perusteella siihen tulokseen, että perusterveellä aikuisväestöllä ei ole syytä huolestua turvallisuudestaan, mikäli kofeiinin päivittäinen käyttö on alle 400 mg päivässä. Samankaltaisia tuloksia on löytänyt myös Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA). Kuitenkin suositusten mukaan raskaana olevien ja imettävien naisten tulisi rajoittaa päivittäinen kofeiininsaantinsa 200 milligrammaan.

Yhdessä 250 ml Red Bull -energiajuomatölkissä on 80 mg kofeiinia, eli suunnilleen saman verran kofeiinia kuin kahvikupillisessa.

Terveysviranomaiset ympäri maailman, mukaan lukien Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA) ovat todenneet, että Red Bull -energiajuomaa on turvallista nauttia. Siksi sitä on saatavilla yli 171:ssä maassa, mukaan lukien kaikki Euroopan Unionin valtiot.