2003

Ensimmäinen Red Bull Air Race -kisa

Ensimmäinen Red Bull Air Race -kisa Airpower 03 -tapahtuman yhteydessä

Red Bull Air Race perustuu siihen, että taitolennon elementtejä yhdistetään kilpailutilanteen haasteisiin. Kaikessa on kyse ketteryydestä, tarkkuudesta ja rautaisista hermoista – samalla kun lennetään huippunopeudella. Lopputuloksena on täysin uudenlainen taitolentolaji.

Käy Red Bull Air Race -kisan nettisivuilla

Hangar-7 Salzburgin lentokentällä

Salzburgin lentokentän Hangar-7 -lentokonehalli on arkkitehtonisesti ainutlaatuinen rakennus. Se suunniteltiin alun perin Flying Bulls -seuran alati kasvavan historiallisten lentokoneiden ja helikopterien kokoelman säilytyspaikaksi, mutta nykyään se tunnetaan kuitenkin myös avantgardistisen arkkitehtuurin, modernin taiteen sekä maailmanluokan gastronomian tyyssijana. Siiven mallinen rakennus on häikäisevä yhdistelmä lasia ja terästä, ja se sulautuu maisemaan täydellisesti. Hangar-7:stä on tullut historiallisten ilma-alusten harrastajien kansainvälinen keskuspaikka. Se on myös suosittu näyttelytila, jossa on kolmen kuukauden välein vaihtuva, eri maiden nykytaidetta esittelevä HangART-7-näyttely. Tiloissa toimii myös paikan henkeen sopiva, ainutlaatuinen huippuravintola Ikarus, joka ihastuttaa asiakkaitaan kansainvälisen keittiön parhailla antimilla.

Käy Hangar-7:n nettisivuilla

Red Bull X-Alps

"Tämä on paljon enemmän kuin Alppien ylitys – tämä on seikkailu, tutkimusretki ja kilpailu." Hannes Arch

Kun ensimmäinen Red Bull X-Alps -kilpailu järjestettiin vuonna 2003, se avasi seikkailu-urheilussa aivan uuden ulottuvuuden. 17 kilpailijaa lähti uhmaamaan kisareittiä, joka kulki Dachsteinin jäätiköltä, Itävallasta, yli 1 900 kilometrin matkan Saksan Zugspitzen sekä Ranskan Mont Blancin ja Mont Gros'n kautta Monacoon – vain kolme kilpailijaa pääsi maaliin saakka.

Käy Red Bull X-Alps -nettisivuille

Katso kaikki vuodet