Terveysviranomaiset ovat vahvistaneet, että kofeiinin maltillisella nauttimisella ei ole mitään epätoivottuja vaikutuksia.

Monet viranomaistahot eri puolilla maailmaa ovat tarkastelleet kofeiinin vaikutuksia. Esimerkiksi Kanadan terveysministeriö Health Canadan tutkijat tekivät laajamittaisen selonteon kofeiinia käsittelevästä tieteellisestä kirjallisuudesta (Nawrot ym., 2003). He tulivat tämän selonteon perusteella siihen tulokseen, että perusterveellä aikuisväestöllä ei ole syytä huolestua turvallisuudestaan, mikäli kofeiinin päivittäinen käyttö on alle 400 mg päivässä. Samankaltaisia tuloksia on löytänyt myös Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA). Kuitenkin suositusten mukaan raskaana olevien ja imettävien naisten tulisi rajoittaa päivittäinen kofeiininsaantinsa 200 milligrammaan.

Yhdessä 250 ml Red Bull -energiajuomatölkissä on 80 mg kofeiinia, eli suunnilleen saman verran kofeiinia kuin kahvikupillisessa.

Terveysviranomaiset eri puolilla maailmaa, esimerkiksi Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto, ovat tulleet siihen tulokseen, että Red Bull Energy Drinkin nauttiminen on turvallista. Siksi se on saatavilla yli 171 maassa – mukaan lukien kaikki Euroopan unionin valtiot.